Paragraph 80 House

Location: Kent
Architecture: Paragraph 80 House

Designed to integrate into a disused quarry, this house features volumes stacked over three levels, cantilevering in different directions, ‘growing’ from the natural landscape.

The proposed material palette is comprised of exposed concrete, timber cladding and corten panels, for a dramatic, sleek, minimalist look which complements the backdrop of the quarry and the adjacent wooded area.

The is part of a study we are undertaking for a bespoke design of an isolated house in a one-off unique site within the AONB, under Para 80 of the NPPF. More info to follow as the project unfolds.

 

gyd-architecture | 3D render study
gyd-architecture | contemporary house build
gyd architecture | elevation with corten finish
gyd-architecture | cantilever 3 storey new build

Work With Us

We are a small, friendly team of architects who love to talk to people about building design ideas and solutions. Wherever you are based in London and the south east, and whatever the type of building project you are considering, we would love to hear from you.

Get In Touch